Fra: Illy

Illy Espresso Pods - æske med 18 stk

Model/varenr.: 0803

Espresso pods fra Illy er fremstillet af lækre arabica-kaffebønner fra nogle af verdens bedste plantager. Kaffen er medium-ristet og har perfekt balance mellem sødme og bitterhed og en lækker crema. Smagen er ren og elegant med noter af karamel og en blomsteragtig eftersmag.

Illy Espresso pods følger ESE standarden for kaffepuder. E.S.E står for Easy Serving Espresso - en patenteret måde at brygge espresso på. En række forskellige risterier, bl.a. Illy pakker deres espresso kaffe i små "pods" med en diameter på 44-45 mm og et indhold på 7g pr. serving. En række producenter af espressomaskiner er certificeret, så deres maskiner fungerer optimalt sammen med risteriernes pods. Der findes også adaptere, så man kan bruge pods i en almindelig espressomaskine. Selve pod-brygningsteknologien blev patenteret allerede i 1959 af en amerikaner, men det var først i 1998 at espresso pods for alvor blev en populær måde at brygge espresso på. Det skete da Illy sammen med et par andre risterier stiftede Easy Serving Espresso konsortiet, som stadig udvikler og udbreder ESE-standarden. Pod-brygningen var oprindeligt tiltænkt kontorpersonalet i Italien, så de nemt kunnne servere god espresso for deres kolleger og til møder. Det er dog i de private hjem at pod-maskinerne har fået den største udbredelse fordi mange gerne vil slippe for rengøring og for at kværne og dosere kaffen.

Illy betragtes som et af verdens absolut bedste risterier af espresso-kaffe. Til forskel fra små og eksperimenterende mikro-risterier, er smagen på Illy altid den samme, og alle ressourcer sættes ind på at udvælge kaffebønnerne og sikre den høje kvalitet. Dr. Ernesto Illy og hans sønner har skrevet flere bøger om kaffe og espresso, blandt andet den meget nørdede Chemistry of Quality, som med formler og kemiske begreber beskriver kaffen fra dyrkning til færdig kop. I filmen Black Gold bliver den gamle mester interviewet, og man ser gode billeder fra risteriet.

 

Se også Illy espresso pods uden koffein.

65,00
Inkl. moms - ekskl.
Forslag til dig
Andre købte også
Passer sammen med
Anmeldelser

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: