Topsælgere

Estate Coffee logoEstate Coffee blev grundlagt af Claus Meyer og Søren Sylvest i 1996. Målet var lige fra starten at skabe den ultimative kaffe, der fra jord til bord behandles excellent og bæredygtigt. Navnet Estate Coffee understreger at de grønne bønner købes direkte på plantagerne. Det giver mulighed for at købe kaffen når den er bedst og motiverer producenterne til højere kvalitet og bedre sociale forhold på plantagerne.

Estate Coffee er som udgangspunkt hele bønner, men du er velkommen til at skrive at kaffen skal formales til kaffemaskine eller stempelkande, når du afslutter din bestilling, så skal vi nok sende kaffebønnerne igennem vores kværn.

70,00
Inkl. moms - ekskl.
75,00
Inkl. moms - ekskl.
80,00
Inkl. moms - ekskl.

Estate Coffee betaler gerne højere pris og forpligter sig til længerevarende kontrakter for at opfylde kravene til kvalitet og bæredygtighed. Ved at købe bønnerne direkte, er der ofte mulighed for at vælge bedste høst eller mark, og det har for eksempel ført til "Rio Verde Yellow Bourbon", som er en kaffe fra Estate Coffees egen mark i Brasilien. Udover at belønne en bred vifte af kvalitetskrav til producenterne, sørger Estate Coffee også altid for at have økologiske og Max Havelaar-certificerede kaffer i sortimentet. For nyligt så jeg filmen Black Gold, som forklarer, hvor dårligt de fleste kaffebønder bliver behandlet af de store kaffe-indkøbere, og hvor vigtigt Max Havelaar og andre Fair Trade ordninger er.

Ristningen sker med klassiske Probat tromleristere på Estate Coffees eget mikroristeri i Valby. Først analyseres bønnerne omhyggeligt, og hver kaffe får sin egen risteprofil, som skal fremhæve karakteren. De fleste Estate-kaffer får en lys ristning for at bevare så mange smagsnuancer som muligt. Efter ristning køles bønnerne hurtigt ned for at give en præcis smag. Inden kaffen sendes fra risteriet bliver den pakket i poser med envejsventil, som sikrer at kuldioxid fra de friskristede bønner kan slippe ud uden at skadelig ilt kan slippe ind.

Cupping er Estate Coffees måde at sikre en konstant høj kvalitet. Før det besluttes at købe et parti kaffe, bliver der prøvesmagt grundigt, og når bønnerne kommer til Danmark, bliver det kontrolleret, om de svarer til forventningerne. Før ristningen bliver bønnerne analyseret og en individuel profil fastlægges. Efter ristningen bliver både den malede kaffe og den færdige kop smagt og kontrolleret. Det er den eneste måde at sikre, at kaffen altid overholder Estate Coffees egne krav.