Summerbird er førsteklasses chokolade fremstillet af ultimative råvarer - altid med stil og en innovation.
Summerbird er utrolig glade for mandler - særligt de spanske - og har efterhånden lanceret en større kollektion af Summerbird Mandler. Mandlerne købes som udgangspunkt i poser, men i 2012 er der også kommet en lækker gaveæske til med navnet Summerbird Mandel Alleen som giver mulighed for at smage ni forskellige slags.
Summerbird lancerede i 2011 en spændende serie af mørk chokolade.
71% Madagascar er en usædvanlig kraftig Madagascar-chokolade, som kombinerer det typisk frugtagtige fra Madagascar med en fin bitterhed.
61% Venezuela er god kraftig mørk chokolade, primært fremstillet af Trinitario-bønner, som alle er høstet i Venezuela, hvor man har nogle af verdens bedste dyrkningsforhold.
90% Trés Noir er Summerbirds bud på en ekstra bitter chokolade og den rammer virkelig plet i forhold til andre chokolader på 80-100% kakao.
Summerbird har udviklet mange andre spændende og innovative typer chokolade igennem årene, men historien om Summerbird starter mere enkelt, nemlig med en mandel, der blev til verdens reneste marcipan. Siden er Summerbird også blevet berømt for de populære gaveæsker med fyldt chokolade samt de revolutionerende flødeboller og nougatmandler.
Summerbird begyndte med en mandel
Summerbird blev grundlagt i firserne, da Michael Grønlykke sammen med sin familie gennemsøgte det danske marked for marcipan men måtte konkludere, at kvaliteten på daværende tidspunkt var decideret dårlig. De store chokoladeproducenter var ramt af discountbølgen og spekulerede kun på at få råvareomkostningerne bragt ned, så der kunne sælges større mængder til lavere priser. Til sidst bestod dansk marcipan hovedsageligt af sukker og abrikoskerner. Begejstringen var derfor stor, da Summerbird to år senere introducerede mandelmarcipan i små danske specialbutikker. At der skulle gå to år skyldtes at Summerbird ville have abrikoskerne helt ud af deres opskrift på marcipan, men fortsat bevare den kraftige smag. Derfor var det nødvendigt at finde ekstra kraftige mandelsorter og formale dem på en særlig måde, som kunne give den ønskede intensitet i smagen.
Fanatisk fokus på opskrifter og råvarer
Marcipan blev hurtigt Summerbirds vigtigste byggesten. Det første produkt blev Summerbird Pure Amand, som var overtrukket med Caraque chokolade fra Valrhona. Herefter fulgte marcipanbrød i forskellige variationer, bl.a. blomme i armanac. Der blev også opfundet mange andre lækre stykker chokolade med frugt-ganache og spiritus for eksempel Mrs. Raspberry og Irish. Summerbird definerede deres egen stil – ikke så sød som den franske – ikke så fed som den belgiske – og mere avanceret end den traditionelle skandinaviske. Råvarerne var allerede fra starten uovertrufne, og der bliver stadig fokuseret ekstremt på at vælge de bedste mandler, hindbær og hasselnødder. Summerbird har aldrig sparer ikke på råvarerne – de er dyre og suveræne. Til gengæld sparer Summerbird rigtig mange penge på at bruge effektivt produktionsudstyr og ny teknologi, og derfor kan slutproduktet stadig sælges til en konkurrencedygtig pris.
Gaveæskerne og flødebollen
Den næste succes blev en Summerbird gaveæske som var lufttæt, lækkert pakket ind og havde hidtil uset kort holdbarhed på ganske få måneder. Med gaveæskerne satte Summerbird nye standarder for masseproducerede gaveæsker og for friskhed.
Flødebollen blev Summerbirds helt store gennembrud. Som de første skiftede Summerbird vaffelbunden ud med marcipan, brugte vanillestænger til skummet og overtrak med chokolade fra Valrhona. Flødebollerne udbredte kendskabet til Summerbird enormt og hos Emils Chokolade blev der et år protesteret med underskriftindsamling fordi Summerbird ikke ville producere flødeboller i industriferien.
Summerbird påskeæg
I 2004 blev det første påskeæg fra Summerbird introduceret. Summerbird havde designet et smukt sølvpåskeæg, som blev fyldt op med små lækre chokolade påskeæg. Sølvægget fra Summerbird blev hurtigt et efterspurgt samlerobjekt og derfor er serien blevet udvidet med Sølvæg Miniature. Summerbird har også udviklet en serie af fyldte påskeæg: Valenciaægget, Provenceægget, Karamelægget, Nougatægget og Svaneægget. Svaneæg, Spurveæg og Vibeæg er blevet så populære at de nu kan købes hele året.
Andre nyere produkter fra Summerbird
I foråret 2009 begyndte Summerbird at eksperimentere med chokolade i fancy farver, og resultatet blev de farvestrålende Spurveæg og Vibeæg. Spurveægget er et stykke himmelblå chokolade med blåbær og citron, og Vibeægget er et grønt æg med lækker vanille-karamel.
I efteråret 2009 udgav Michael Grønlykke en af verdens største dessertkogebøger med titlen Gudernes Føde. Bogen er fyldt med flotte billeder og lækre chokoladeopskrifter. Gudernes Føde blev kort efter nr. 2 i en fransk kogebogskonkurrence med flere tusinde bøger - kun overgået af en fransk kogebog!
I efteråret 2010 introducerede Summerbird den delikate Chokoladetapas, som er en æske med 18 små stykker chokolade med nye og udfordrende smagsindtryk. Kort efter dukkede den lækre julekalender fra Summerbird med et flot motiv og to stykker chokolade til hver dag i julemåneden.
Resten af familien
Summerbird ejes af Grønlykke-familien, som også ejer Falsled Kro, Restaurant Kong Hans og Løgismose-butikkerne.