Topsælgere

Lakrids og vingummi er ikke bare slik - det er både en delikatesse og en vigtig ingrediens i mange opskrifter. Her finder du lækker lakrids i forskellige varianter - fremstillet af gode, naturlige råvarer.

6,00
Inkl. moms - ekskl.
6,00
Inkl. moms - ekskl.

Lakrids kom til Danmark for mere end 500 år siden og blev i begyndelsen kun solgt på apoteket som lakridsrødder. Siden har lakrids udviklet sig meget og selvom man stadig kan købe lakridsrødder og stænger med engelsk lakrids, kan man nu også både få blød lakrids, hård lakrids, saltlakrids, salmiaklakrids og lakridspulver i mange varianter. Det er desuden blevet meget populært at blande lakrids og chokolade samt at bruge lakrids som krydderi i madlavning.

Hvis du vil smage kombinationen af chokolade og lakrids, kan vi anbefale Summerbird Lakridsmandler eller Svaneægget.

Det meste af verdens produktion af lakridsrødder kommer fra lande som Grækenland, Indien, Iran, Kina, Rusland, Tyrkiet og Spanien. Der går cirka tre år før en lakridsplante kan høstes og anvendes til produktion af lakrids.

De senere år er der blevet afholdt en Lakridsfestival i København, hvor udstillere af god lakrids har serveret smagsprøver på nye lakridser og lakridsprodukter.